Sakarya Üniversitesi Nükleer Fizik Araştırma Grubu'na Hoşgeldiniz

Sakarya Üniversitesi Nükleer Fizik Araştırma Grubu olarak, teorik ve deneysel nükleer fizik alanında araştırmalar yürütmekteyiz. Araştırmalarımızda nükleer yapı, radyoaktivite, radyasyonun malzemeler üzerindeki etkileri ve Monte Carlo simülasyon teknikleri gibi konulara odaklanıyoruz. Ekibimiz, hem temel bilimi genişletme hem de topluma katkı sunacak yenilikçi çözümler üretme misyonuyla, disiplinler arası bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, makine öğrenmesi gibi modern hesaplama yöntemlerini de araştırmalarımıza entegre ederek, büyük veri analizleri ve simülasyonlarda daha hassas ve hızlı sonuçlar elde etmekteyiz. Misyonumuz, nükleer fizik alanındaki bilgi birikimine katkıda bulunarak toplumumuza ve bilime uzun vadeli değerler sunmaktır.


Son Haberler

06.08.2024

Sakarya Üniversitesi’nde, 2024 yılının birinci döneminde TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan araştırmacılar ile bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapmaya hak kazanan araştırmacılar, kahvaltı etkinliğinde buluştu.
17.10.2023

Grup liderlerimizden Prof. Dr. Hakan YAKUT'un öğrencisi Elif KEMAH ve Doç. Dr. Emre TABAR'ın öğrencisi Gamze HOŞGÖR, doktora programından mezun olmuştur. Hocalarımızı ve öğrencilerini yürekten kutluyor, akademik kariyerlerinde başarılar diliyoruz.
22.03.2023

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında grup liderlerimizden Prof. Dr. Hakan YAKUT'un danışmanlığını yaptığı 1 adet ve Doç. Dr. Emre TABAR'ın danışmanlığını yaptığı 4 adet proje kabul edilmiştir. Hocalarımızı ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.
21.08.2023

Fen Fakültesi Fizik Bölümü Doktora öğrencisi Elif Kemah’ın yürütücülüğünü, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yakut’un proje danışmanlığını yaptığı “Aktinitler Bölgesindeki Tek-A’lı Deforme Çekirdeklerin Enerji Ağırlıklı Foto-Nükleer Toplam Kurallarının Yapay Zeka Yöntemleri Kullanılarak Tahmini” başlıklı proje TÜBİTAK-1002 A Hızlı Destek Modülü kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
04.08.2023

Fen Fakültesi Fizik Bölümü Doktora öğrencisi Gamze Hoşgör’ün yürütücülüğünü, Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Tabar’ın danışmanlığını yaptığı “Nötron Zengini Tek-A’lı Deforme Çekirdeklerde Prolate-Oblate Geçişi ile Dev Dipol Rezonans (GDR) Arasındaki İlişkinin Teorik Olarak Araştırılması” adlı proje TÜBİTAK-1002 A Hızlı Destek Modülü kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Son Çalışmalarımız

On the Low-Energy Electromagnetic Dipole Modes in 151,153,155Sm
Influence of TiO2 content on the radiation shielding properties of the La2O3-B2O3- Gd2O3-Nb2O5-ZrO2-SiO2 glasses
The giant dipole resonance (GDR) in odd-mass 181–195Pt nuclei
Understanding the relationship between electric dipole polarizability and photonuclear (-2) moment in odd-A actinide nuclei
Integrated photonuclear cross sections in the giant dipole resonance of odd-mass actinide nuclei
The effect of zinc, iron and manganese content on gamma shielding properties of magnesium-based alloys produced using the powder metallurgy
The electric dipole characteristics of well-deformed 171,173Yb
Polarization effects on the rotational gyromagnetic ratio and magnetic dipole moments of 175,177,177mYb